nieuws

Nieuwe website MA Precision Mechanics online!

De nieuwe website van MA Precision Mechanics staat vanaf vandaag online!

Neem gerust de tijd even rond te kijken en aarzel niet om ons te contacteren bij eventuele vragen.

Tags: 

Nieuw: draai- freescentrum: SPINNER TC54

MA Precision Mechanics kocht een nieuwe CNC draaibank met aangedreven gereedschappen voor freeswerk. Het nieuwe draai- freescentrum is uitermate geschikt voor kleiner draaiwerk, tot DIA 250mm. Met de aangedreven gereedschappen is het nu ook mogelijk in één opspanning onderdelen volledig te bewerken. Deze Duitse machine beschikt over de performante technologie zoals blokgeleidingen voor stabiele verspaning van moeilijk verspaanbare materialen, direct drive spindel voor dynamisch en zonder onnodige vibraties aandrijving van het werkstuk, servo turrets etc...

Tags: 

Participatie in spinn-off: INSTRUMEN

Instrumen NV komt voort uit het onderzoekswerk van de Afdeling PMA, meer bepaald de Robot-Assisted Surgery of RAS-groep, in 2000 opgericht door professor emeritus Hendrik Van Brussel.

Instrumen faciliteert robotchirurgie, vooral dan bij minimaal invasieve chirurgie, in de volksmond beter bekend als kijkoperaties. Robots worden daar al wel langer voor ingezet maar met de technologie van Instrumen kan dat op een exactere en voor de assistent van de chirurg minder belastende manier, die bovendien veel minder ruimtelijke impact heeft.

Tags: 

Tweede hoogprecisie medische robot

De positieve samenwerking met K.U.Leuven m.b.t. de Vesalius-robot heeft zich vertaald in een nieuwe samenwerking. Waarbij een tweede hoogprecisie robot voor medische toepassingen werd gebouwd. Deze robot verkeert nu in een testfase. Verdere informatie volgt.

Tags: 

"Speciale gereedschappen geleverd in no time"

"Over de efficiënte samenwerking tussen ontwerp (Seco Tools Benelux) en productie (Metal Aarschot)."
Als producent van Special Cutting Tools voor Seco Tools Benelux, verscheen er een artikel in het tijdschrift "The New Edge" van Seco Tools editie 1/09.
Lees het artikel uit NewEdge 04 - 2009

Tags: 

Nieuw: 5-assig frezen: OKK VP400 5AX

MA Precision Mechanics kocht een nieuwe machine namelijk een 5-assige freesmachine. Met deze nieuwe technologie willen wij beter presteren bij serie met meervoudig positioneren als hoog nauwkeurige onderdelen de 5-assig worden bewerkt. Parallel met deze investering gebeurde reeds investeringen in CAD/CAM - Feature 3D CAM.

Tags: 

ERP - voor een professioneel beheer

Vandaag de dag kunnen we stellen dat ons bedrijf ERP gemanaged is. Sinds begin 2007 is Metal Aarschot nv bezig aan de integratie van PP EASE (ERP van Bock & Heitbreder), Vandaag de dag verlopen orderopvolging, calculatie, voorraadbeheer , tijdregistratie, ... viaERP. Ook werden adins ontwikkeld voor het 3D CAM systeem, zo worden programma's automatisch met de ERP artikel data gekoppeld.
Op die manier hoopt Metal Aarschot nv een solide basis te leggen voor de verdere exploitatie van haar activiteiten conform aan internationale standaarden zoals ISO 9001 en ISO 13485.

Tags: